3/12/2019

CPH trafik-tal: Mest travle februar nogensinde

Med to millioner rejsende blev vinterferie-måneden den mest travle februar i lufthavnens historie – en fremgang på 1,9 procent. Når det gælder væksten i transfer på 5,7 procent, er det især ruten til Hongkong, der trækker. I Europa har Wien vokseværk.  

Rejselysten til og fra Københavns lufthavn er usvækket, Med 1.995.479 passagerer igennem terminalerne blev det den mest travle februar nogensinde. Det svarer til en fremgang på 1,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Alene i den travle vinterferie-uge blev der talt 728.183 rejsende. Det er 2,1 procent flere end sidste år.

Det er stadig de lange flyruter ud af Europa, der driver en væsentlig del af fremgangen i antallet af rejsende. I februar voksede den interkontinentale trafik med 10,8 procent. Fremgangen for de lange ruter er også afgørende for, at antallet af transferpassagerer, der rejser via CPH, vokser med 5,7 procent. Halvdelen af februars fremgang i transfer er drevet af SAS’ rute til Hongkong.

”De interkontinentale ruter til for eksempel Hongkong betyder, at rejsende fra Skandinavien og Nordeuropa kan vælge at flyve via København og ud i verden fremfor at rejse via de store hubs som Frankfurt, London og Amsterdam.  Det er afgørende, hvis vi skal fastholde og udvikle Københavns Lufthavn som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt,” siger administrerende direktør, Thomas Woldbye.

SAS står for 80 procent af transfertrafikken i København, mens flyselskaber som Air Canada, Air China, Air India og Qatar Airways også er med til at trække væksten i transfertrafikken i februar.

I Europa var der i februar en mere beskeden fremgang på 1,2 procent. På top-10 listen over destinationer er London stadig i top.  Udenfor listen har Wien vokseværk. Den østrigske hovedstad er kravlet op som nummer 21 på listen med 27.000 rejsende i februar - en vækst på 22 procent.

Udover Austrian Airlines 28 ugentlige afgange har flyselskabet Laudamotion siden slutningen af oktober 2018 fløjet på ruten 4 gange om ugen. Fra slutningen af marts starter selskabet Level med syv ugentlige afgange.

”At ruten mellem Wien og København har vokseværk, skyldes især, at der nu er flere rejsemuligheder. Vores erfaring viser, at flere rejser, når der er flere afgange og flere flyselskaber at vælge imellem. Når det tredje flyselskab snart starter på ruten, forventer vi derfor også yderligere fremgang,” siger Thomas Woldbye.

Mens de internationale ruter vokser, så faldt indenrigstrafikken i februar med 7,8 procent til 108.930. Det skyldes primært, at flyselskaberne har 7,6 procent færre afgange.

Samlet på årets to første måneder, er der rejst 3.967.646 igennem terminalerne. Det svarer til en fremgang på 2,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Download Excel