14.05.2018

CPH-trafiktal: Den mest travle april i lufthavnens historie

I april rejste 2.496.509 passagerer igennem Københavns Lufthavn, en vækst på 3,2%. Dermed blev det den mest travle april nogensinde. Tendensen er, at de korte miniferier vinder frem – især drevet af unge rejsende. Antallet af udenlandske turister er steget 23%. 

Det blev den mest travle april nogensinde i terminalerne i Københavns Lufthavn med 2.496.509 rejsende.

"April ender med en vækst i antallet af passagerer på 3,2% - og det er ekstra flot, når man tager i betragtning, at påsken i år faldt i marts. Det betyder, at april i år skal sammenlignes med en april sidste år, der var præget af de meget travle rejseuger omkring påske," siger adm. direktør Thomas Woldbye.

I alt er 8.764.089 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavns i årets første fire måneder. Det er 1,2% flere end i samme periode sidste år.

"Med en travl sommer på vej med 52 flere destinationer end i vinterprogrammet forventer vi, at der vil komme ekstra luft under rejselysten og dermed passagervæksten i de kommende måneder," siger adm. direktør Thomas Woldbye.

Forskydningen af påsken slår igennem flere steder i trafiktallene. For eksempel steg antallet af indenrigsrejsende markant med 11% i forhold til april sidste år. Hovedårsagen er, at der i påsken traditionelt er færre indenrigsrejsende og flere ferierejsende.

Flere rejser på miniferie
Ser man lidt bag trafiktallene, gemmer der sig en række nye rejsetendenser - herunder at stadigt flere udenlandske turister vælger at rejse til København på miniferie, og at flere danskere vælger at tage en smuttur ud i Europa.

I dag er det 46% af alle ferierejser til og fra Danmark, der er på 2-6 dage. Det er en markant udvikling siden 2010, hvor antallet af korte rejser kun udgjorde 37%.

"Når der åbner en ny rute til København fra f.eks. Spanien eller Italien, så er der mange, der tænker: 'Lad os tage en lang weekend i København.' Og omvendt tænker danskerne og sydsvenskerne, at de kan tage en smuttur til syden. Så jo flere destinationer der er at vælge imellem, jo flere vælger at flyve ud på en kort rejse," siger Thomas Woldbye.

Mens antallet af forretningsrejsende har ligget nogenlunde konstant, er de senere års vækst i passagertallet drevet af ferierejsende - ikke mindst når det gælder udenlandske rejsende, der flyver til Danmark.

Det seneste år er andelen af udenlandske ferierejsende vokset fra 54 til 61% i forhold til udenlandske forretningsrejsende.

"Antallet af udenlandske turister, der fløj til Danmark via CPH, rundede sidste år 3,5 mio. Det er godt 23% flere end året før," siger Thomas Woldbye

"Det er også ganske markant, at gruppen af unge mellem 15 og 24 år fylder mere og mere i rejsebilledet. Den udgør nu en fjerdedel af alle udenlandske turister, der flyver hertil," slutter Thomas Woldbye.

Download Excel