09.08.2018

Færre flyver i Europa, flere flyver langt

Der er fortsat vækst i antallet af rejsende på de lange flyruter uden for Europa, mens trafikken i Europa falder. Charterrejser til særligt Egypten steg i januar. 

Årets første måned bød på en mindre tilbagegang i antallet af rejsende i Københavns Lufthavn. Sammenlignet med samme måned sidste år var der 2,7% færre rejsende. Der var dog både flere rejsende på de lange, interkontinentale ruter og på charterflyvninger.

”Vi har de senere måneder set en tendens til, at der er færre, der benytter CPH til at transferere, især til de europæiske destinationer. Samtidig er der stadig et tab af passagerer som følge af Air Berlins konkurs i slutningen af 2017. Til gengæld ser vi fortsat en pæn vækst i de interkontinentale flyvninger til destinationer uden for Europa. Det viser, at vores satsning på at tiltrække nye ruter til CPH også fører til flere rejsende. Sidste år åbnede ruten til Delhi i Indien, og i år åbner Cathay Pacific en ny rute til Hongkong, ligesom Air China åbner en rute til Beijing,” siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

Egypten på vej tilbage

For år tilbage var Egypten et af danskernes foretrukne feriemål, men på grund af uroligheder i landet har der i flere år været tilbagegang. Nu kunne det dog se ud til, at den udvikling er ved at vende, i hvert fald på chartermarkedet.

I januar var der 4,5% flere rejsende på charterflyvninger fra Københavns Lufthavn. En væsentlig del af forklaringen på den stigning er en øget trafik til destinationer i Egypten.

London er fortsat den største destination med flere end 163.000 rejsende i januar måned. Det er dog 9,1% færre end samme måned sidste år, hvilket især kan tilskrives, at easyJet i dag flyver færre afgange mellem CPH og London.

Download tal i Excel-format her

Hent billeder i CPH's fotoarkiv her