Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
12.11.2018

CPH-trafiktal: Største afrejsedag nogensinde i efterårsferien

Fredag den 12. oktober blev den største afrejsedag i lufthavnens historie. Samlet var der på efterårsferiens første dag 107.136 rejsende gennem terminalerne. Også resten af oktober var travl. 

Med 2.723.353 rejsende igennem terminalerne i Københavns Lufthavn blev oktober en travl måned. I forhold til samme måned sidste år en vækst på 4,2 procent.

Flest rejsende var der på efterårsferiens store-rejsedag fredag den 12. oktober. Aldrig før i lufthavnens historie har der været så mange afgående passagerer igennem check-in og sikkerhedskontrollen på en enkelt dag. I alt rejste 60.644 passagerer fra CPH og videre ud i verden.

Tæller man de ankommende passagerer med blev det til i alt 107.136 passagerer den fredag,

”Den særdeles travle rejsedag gik godt. Både de rejsende og de ansatte i lufthavnen havde forberedt sig ekstra godt,” fortæller administrerende direktør Thomas Woldbye.

Det betød blandt andet, at den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen på dagen var 2 minutter og 29 sekunder. Da der var allermest travlt om morgen, var ventetiden maksimalt 10 minutter og 14 sekunder.

”Den korte ventetid i sikkerhedskontrollen på så travl en dag er udtryk for, at passagerne og de ansatte virkelig har arbejdet godt sammen – at langt de fleste rejsende havde pakket deres håndbagage rigtigt, så det var nemmere og hurtigere for vores ansatte at tjekke,” fortæller Thomas Woldbye.

Fredag den 12. oktober blev dog ikke årets mest travle dag. Den rekord blev sat den 25. juni i år med 109.399 passagerer – den mest travle nogensinde.

Trafiktallene for oktober afspejler årets mest markante tendens: at flere flyver på de lange ruter ud af Europa. I oktober voksede den trafik med 11,6 procent. År til dato er antallet af rejsende på de lange ruter vokset med 11 procent.

Den vækst ser ud til at fortsætte. Flyselskabernes trafikprogram for vinteren trådte i kraft den 28, oktober. Her er der fire nye langruter: SAS til Hongkong fem gange om ugen, Norwegian til Aqaba i Jordan og Krabi i Thailand henholdsvis en og to gange ugentligt. Og fra den 10. december Sichuan Airlines til pandaernes hovedstad i Kina, Chengdu.

Ser man på årets første ti måneder steg antallet af passagerer i forhold til samme periode sidste år med 3,8 procent 26.040.521

På top 10 listen over destinationer fastholder London positionen som klar nummer et. Størst vækst i oktober var der på ruten til Berlin, hvor flyselskaberne havde 12,3 procent flere passagerer end samme måned sidste år.

Download Excel