15.04.2020

Høj indenrigs-vækst i Københavns Lufthavn

Knap 2 mio. mennesker rejste gennem Københavns Lufthavn i januar, der dermed startede året med en vækst på over 5%. Særligt indenrigstrafikken voksede kraftigt.  

Årets første måned byder sjældent på stor rejseaktivitet, men i Københavns Lufthavn steg trafikken i januar med 5,6% sammenlignet med samme måned sidste år. Det betyder, at 1.981.252 mennesker rejste gennem lufthavnen, hvilket er 104.208 flere end samme måned sidste år.

Europa-trafikken voksede med 5,4%, hvilket er næsten det samme som den interkontinentale trafik, der steg med 5,5%.

”Vores internationale trafik er vokset markant de senere år. Sidste år åbnede 22 nye ruter i Københavns Lufthavn, og det har især været med til at sikre, at flere turister og forretningsfolk er kommet hertil. Danmark er blevet et populært rejsemål for mange turister, og netop den lette adgang med mange ruter og mange afgange gør det let og attraktivt for flere at komme hertil. Den stigende trafik i Københavns Lufthavn er med til at skabe nye arbejdspladser i dansk turistindustri og bidrager til Danmarks økonomi,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken vokser kraftigt

Indenrigstrafikken voksede i januar med 7,3%, hvilket især blev trukket op af en høj vækst på hele 13,5% på ruten mellem Aalborg og København, der er den største indenrigsrute i Danmark.

”Indenrigsflytrafikken er vigtig for Københavns Lufthavn og for Danmark, fordi det gør det let at komme fra alle dele af Danmark og via CPH ud på en af vores 165 ruter. Derfor har vi et skarpt fokus på at udvikle indenrigstrafikken og forbedre mulighederne for rejsende fra hele Danmark,” siger Thomas Woldbye og fremhæver, at DAT netop har annonceret, at de vil øge antallet af daglige afgange mellem Midtjyllands Lufthavn og København med to, så der fremover vil være 10 daglige afgange.

”Indenrigstrafikken er med til at sikre, at de mange turister, der kommer til København, også let kan komme til f.eks. Bornholm eller Nordjylland. Trafikken til Sønderborg er i januar steget med 34%, ligesom der var 11,9% flere rejsende mellem Midtjylland og København. Det vidner om, at den stigende interesse for at rejse mellem landsdelene, vi oplevede i 2016, fortsætter i år,” siger Thomas Woldbye.

I januar var London den største destination med 180.185 rejsende, hvilket var 7,0% flere end samme måned sidste år.

Hent data som MS Excel-ark

DK-trafiktal-cph-jan-2017.JPG