15.04.2020

Flere flyver langt

Flere end 2 millioner rejsende har fløjet på en af Københavns Lufthavns mere end 30 interkontinentale ruter i år. Det er 10,5 procent flere end sidste år. Væksten i de lange ruter styrker Københavns Lufthavns position som knudepunkt. 

Der er travlt i Københavns Lufthavn – både når det gælder flyvninger i Europa og ikke mindst på de lange, interkontinentale ruter.

I august var der samlet set 6,7 procent flere rejsende igennem lufthavnen sammenlignet med sidste år. Når det gælder de lange ruter voksede antallet af rejsende med 7,8 procent i forhold til august sidste år – en markant og vigtig vækst, siger Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye.

”Københavns Lufthavn er et internationalt knudepunkt, og her spiller de lange interkontinentale ruter en afgørende rolle. Vi har de senere år arbejdet intenst for at tiltrække nye ruter til især Nordamerika og Asien, netop fordi de lange ruter er med til at styrke CPH som et knudepunkt, som rejsende fra hele Nordeuropa flyver til for at rejse videre ud i verden,” siger Thomas Woldbye,

Han understreger, at de 32 direkte interkontinentale lange ruter fra CPH øger Danmarks tilgængelighed. Snart åbner SAS en direkte rute til Miami, mens Norwegian netop har annonceret en rute næste år til Oakland ved San Francisco.

”De lange ruter bruges ikke blot af danskere til at komme ud i verden på ferie og forretningsrejser, men er i høj grad også med til at bringe eksempelvis amerikanske forretningsfolk og turister her til”, siger Thomas Woldbye.

Fortsætter sommerens vækst

Flere end 2,7 millioner passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn i august måned i år. Dermed fortsætter den høje vækst, som har præget året, også efter sommerferiemånederne:

”Sommerens travlhed er fortsat i august, hvor 2.749.404 passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn, hvilket er 173.447 flere end samme måned sidste år. Det er både indenrigs- og udenrigstrafikken, der vokser, hvilket understreger, at væksten er jævnt fordelt – både i forhold til ruter og flyselskaber”, siger Thomas Woldbye.

År til dato er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 10,2 procent og i alt 19.442.478 passagerer er rejst igennem lufthavnen i årets otte første måneder.

Hent data som MS Excel-ark

Trafiktal - august 2016 - DK.JPG

Summering trafiktal 1608_udv.xls

 

Kontakt CPH Presse på tlf. 32 31 28 00 eller cphpresse@cph.dk