15.04.2020

Flere rejser til Danmark

I maj rejste flere end 2,5 mio. mennesker til Danmark via Københavns Lufthavn, hvilket var 10,8 procent flere end samme måned sidste år. Det er især flere turister på besøg i Danmark, der trækker væksten. 

Danmark er kommet højere op på listen over attraktive rejsemål for mange. I årets første kvartal var der 27,2 procent flere turister, der rejste til Danmark via Københavns Lufthavn sammenlignet med samme periode sidste år. Netop flere turister, der rejser til Danmark, er med til at trække væksten i antallet af passagerer op i Københavns Lufthavn, der i maj måned i år havde 10,8 procent flere rejsende end samme måned sidste år.

- Når der er flere turister, der rejser til Danmark, er det med til at skabe fremgang og flere arbejdspladser i turistsektoren i hele landet. En væsentlig forklaring på den høje vækst er tilgængeligheden. Danmark er særdeles godt forbundet til Europa og resten af verden, og det seneste år er tilgængeligheden styrket markant. Det er især sket ved, at der er åbnet nye ruter til Københavns Lufthavn og ikke mindst, at der er langt flere flyafgange i Københavns Lufthavn. Flere afgange og flere forskellige flyselskaber på samme rute gør det lettere for turister at finde en afgang, der passer til deres planer, forklarer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Hovedparten af turisterne kommer fra de øvrige europæiske lande, og netop Europa-trafikken er i maj måned i år steget med 207.052 sammenlignet med samme måned i 2015. Men også den interkontinentale trafik stiger markant, og lå i maj 12,2 procent over niveauet sidste år:

- Danskerne rejser gerne langt, når de skal på ferie, og her giver de flere end 30 direkte interkontinentale ruter et godt udgangspunkt. Men det betyder også, at flere turister og forretningsrejsende langvejs fra kan komme let til Danmark. Når eksempelvis Norwegian og SAS her i foråret begge har åbnet direkte ruter til Boston i det nordøstlige USA, så åbner det et helt nyt marked og giver endnu flere amerikanere mulighed for at komme her til. Det er en af årsagerne til, at vi bruger så mange ressourcer på at tiltrække nye ruter til Københavns Lufthavn, siger Thomas Woldbye.

År til dato er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 11,5 procent og i alt 10.947.321 er rejst igennem lufthavnen i årets fem første måneder. 

Download som Excel-fil

Trafiktal - maj 2016 - DK.JPG

Summering - maj 2016 - DK.JPG