15.04.2020

CPH: Stærk vækst på de lange ruter

Den normalt lidt stille januar måned er blevet en væsentligt større rejsemåned i Københavns Lufthavn. Knap 1,9 mio. rejsende var igennem lufthavnen, hvor især de lange ruter skabte vækst.  

Traditionelt er januar en af de mere stille måneder i luftfarten, men i Københavns Lufthavn steg antallet af rejsende med flere end 200.000. Dermed var der 1.877.044 personer igennem lufthavnen, så 2016 blev indledt med en samlet vækst på 13,4 procent sammenlignet med sidste år. Det er især de lange, interkontinentale ruter, der har høj vækst.

”Vores interkontinentale trafik er steget med over 15 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldes nye ruter, og at der er flere afgange og større fly på en række ruter. Eksempelvis har Qatar Airways fordoblet antallet af afgange, mens Emirates opgraderede deres daglige afgang til Airbus A380.  Endvidere har Norwegian åbnet nye ruter til Las Vegas og Caribien. Vi har i dag 32 interkontinentale ruter, og i løbet af 2016 åbner flere nye ruter, bl.a. begynder SAS at flyve til Miami og Boston,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Den europæiske trafik er steget med 13,8 procent sammenlignet med sidste år, hvor især London springer i øjnene med en vækst på hele 25 procent. En stor del af væksten i den europæiske trafik skyldes, at flere rejser til Danmark:

”Der er kommet flere nye flyselskaber, der flyver til København, og det har været med til at flere europæere får øjnene op for Danmark og København. En stor del af de nye rejsende er ferie- og forretningsrejsende, der besøger Danmark. Det er med til at skabe vækst og arbejdspladser, særligt i turistsektoren – ikke blot i København, men i hele Danmark,” siger Thomas Woldbye.

1.877.044 passagerer rejste igennem CPH i januar 2016, svarende til 13,4 pct. flere end januar 2015. Indenrigstrafikken steg med 5,2 pct., Europa med 13,8 pct. og interkontinental steg med 15,1 pct. 

Hent Excel

trafiktal - jan 2016 DK..JPG