15.04.2020

Stærk sensommer i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn havde i september næsten 2,7 millioner passagerer, hvilket svarer til en vækst på 7,8%. For første gang har lufthavnen rundet 22 millioner passagerer i årets første ni måneder. 

Efter en rekordsommer bød efterårets første måned på 2.675.789 rejsende i Københavns Lufthavn. Det er næsten 200.000 flere end i samme måned sidste år, og dermed fortsatte årets høje vækst ind i efteråret. Det er første gang i lufthavnens historie, at passagertallet runder 22 millioner allerede i de første tre kvartaler.

”Væksten i september fortsætter den trend, vi har set over hele året, hvor både indenrigs- og udenrigstrafikken vokser. Vi har fået flere nye ruter, og der er på mange ruter indsat øget kapacitet. Det får især flere turister og forretningsfolk til at rejse til Danmark, men gør også verdens markeder endnu mere tilgængelige for danske virksomheder. Begge dele er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark,” siger Thomas Woldbye, der er adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Europatrafikken steg i september med 7,6%, mens den interkontinentale trafik voksede med 11,3%. Indenrigstrafikken steg med 6,3%.

”De lange ruter ud af Europa er afgørende for Københavns Lufthavns knudepunktsfunktion. Derfor lægger vi stor vægt på at tiltrække de lange ruter. I september åbnede SAS en ny rute til Miami, og dermed er der åbnet fem nye lange ruter alene i år. Det er medvirkende til, at vi i år har set en vækst på 10,6% i antallet af rejsende på de interkontinentale ruter,” forklarer Thomas Woldbye.

London var den største destination med over 200.000 rejsende, mens Berlin oplevede den største vækst med hele 17,9% flere rejsende. År til dato er det samlede passagertal steget med 9,9%. Indenrigstrafikken er steget 6,9%, europatrafikken 10,0% og den interkontinentale trafik 10,6%.

Download som Excel

Trafiktal - september 2016 - DK.JPG

Summering trafiktal 1609_udv.xls