15.04.2020

CPH indleder året med vækst

I alt 1.655.675 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i januar, hvilket var en stigning på 0,7 procent i forhold til samme måned i fjor. Udenrigstrafikken trækker fortsat væksten. 

Januar er traditionelt en af de mest stille måneder i international luftfart, og for Københavns Lufthavns vedkommende ligger passagertallet om vinteren ca. 1 mio. passagerer lavere pr. måned end om sommeren. Ikke desto mindre satte Københavns Lufthavn passagerrekord for 21. måned i træk.

”Vores interkontinentale trafik fremviser med en stigning på over tre procent fortsat gode vækstrater. Væksten skyldes primært de tre oversøiske ruter, som Norwegian åbnede i løbet af 2014. Qatar Airways indsatte endvidere fire ekstra ugentlige afgange til Doha fra 1. februar,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.”

Den interkontinentale trafik ud af Københavns Lufthavn steg med 3,1 procent i januar, mens passagervæksten i det europæiske netværk lå på 1,1 procent. Grundet lavere kapacitet på flere hjemlige ruter faldt passagertallet på indenrigsruterne med 7,8 procent.

Væksten i passagertallet var drevet af en højere belægningsprocent, idet mængden af starter og landinger faldt samlet set med 4,3 procent i januar.

CPH Traffic Januar 2015

CPH Traffic Januar 2015

Download Excel