08.04.2020

CPH: Væksten fortsætter

Flere end 1,6 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i februar, hvilket svarer til en stigning på 3,9 procent i forhold til samme måned i fjor. År til dato er passagertallet steget 4,0 procent. 

Københavns Lufthavn satte månedsrekord med 1.657.217 passagerer i februar, hvilket er 3,9 procent flere end samme måned sidste år, idet helårseffekten af nye ruter i 2013 har haft en positiv indvirkning på vækstniveauet i starten af året. Både udenrigs- og indenrigstrafikken voksede.

”Når vi kigger på den internationale trafik uge for uge i februar, ser vi stigninger både i leisure-trafikken i vinterferieugerne og business-trafikken i de øvrige uger. Samtidig er det glædeligt at se, at indenrigstrafikken efter et par turbulente år i de seneste par måneder har fremvist en stabil vækst,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

Udenrigstrafikken steg 4,1 procent, indenrigstrafikken voksede med 2,4 procent, og der var 0,3 procent flere transferpassagerer end samme måned i fjor. På Top 10-listen over største destinationer ud af København, tegner Istanbul, Amsterdam og Stockholm sig for den største vækst i februar.

”Ikke mindst væksten til Istanbul virker stabil, og vi kan forvente yderligere vækst på den destination, når Turkish Airlines til sommer indsætter en større maskine, en Airbus 330, på én af de tre daglige afgange til Istanbul,” siger Thomas Woldbye.

 

Trafik 0214

Trafikudvikling måned for måned 2014

CPH Trafik Februar 2014

 Download Excel