08.04.2020

God start på året i Københavns Lufthavn

Med en passagervækst på fire procent i januar har Københavns Lufthavn fået en god start på året. På top-10-listen over de mest populære destinationer har sidste års højdespringer, Istanbul, bidt sig fast. 

Med 4,2 procent flere udenrigspassagerer og 2,6 procent flere på indenrigsruterne har der været mere travlt i Københavns Lufthavn end normalt i januar måned. 1.644.623 rejste igennem lufthavnen, 63.852 flere end samme måned sidste år.

”Januar er traditionelt en af de mere stille måneder i Københavns Lufthavn. Så en passagervækst på fire procent er en fornuftig start på 2014,” siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

”Og så er det glædeligt, at vi oplever vækst på 2,6 procent i indenrigstrafikken efter et par lidt magre år oven på Cimber Sterlings konkurs. Det ser ud som om markedet har stabiliseret sig, ” siger Thomas Woldbye.

Istanbul er højdespringer
På top-ti-listen over de mest populære destinationer fra København har sidste års højdespringer, Istanbul, bidt sig fast på listen.  Sidste år oplevede ruterne mellem København og Istanbul en samlet vækst på 17,3 procent til 431.413 passagerer. Og det fortsætter i januar – igen med en vækst på 17,3 procent.

”Det er ganske imponerende som Istanbul har investeret sig til succes – ikke blot som destination, men også som trafikknudepunkt. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi her i København arbejder for og investerer i at fastholde og udbygge Københavns Lufthavn som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt,” siger Thomas Woldbye.

 Download excel