08.04.2020

Helligdage og konkurser påvirker passagertallet

I alt 2.017.128 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i maj. Det er 14.780 færre end samme måned i fjor, hvilket svarer til et fald på 0,7 procent. År til dato er passagertallet steget 4,4 procent.  

En kombination af mange helligdage i maj sammenlignet med samme måned i fjor samt konkurser hos både Cimber Sterling og Skyways betød, at passagertallet i Københavns Lufthavn faldt med 0,7 procent i forhold til maj 2011.

”Når kombinationen af to konkurser og fire helligdage ikke trækker passagertallet længere ned, så viser det, at der stadig er en fin underliggende vækst i flytrafikken. Samtidig viser konkurserne og faldet i indenrigstrafikken, hvor sårbar luftfarten er, og hvor vigtigt det er, at vi igen får bundet Danmark sammen – og Danmark sammen med udlandet igen,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Antallet af transferpassagerer og internationale passagerer stiger fortsat, mens Cimber Sterlings konkurs betød, at antallet af indenrigspassagerer faldt med 34,4 procent. Det lille fald i det samlede antal passagerer holdt op imod et fald i antallet af operationer på 10,2 procent understreger, at flyselskaberne fortsat er bedre til at fylde flyene. 

På Top 10-listen medførte Cimber Sterlings konkurs, at Aalborg og Paris byttede pladser.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2012
CPH Traffic May 2012

Download Excel dokument