08.04.2020

CPH indledte året med vækst

Københavns Lufthavn satte månedsrekord i januar med knap 1,6 mio. passagerer. Det er en stigning på 5,3 procent i forhold til samme måned i fjor. Transfertrafikken stiger markant.  

1.582.496 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i januar, og dermed indledte CPH 2012 med vækst.
 
Udenrigstrafikken steg med 7,2 procent og transfertrafikken med hele 11,8 procent, hvilket er den primære årsag til væksten.
”De transfererende passagerer er med til at sikre vores interkontinentale rutenetværks bæredygtighed, og dermed er en stigning i transfertrafikken vigtig for vores position som knudepunkt,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn og fortsætter: 

”Blue1’s styrkelse af trafikken til Helsinki er med til at trække transfertallet op, og det lover godt for den samlede effekt, når Blue1 fra april omlægger hele sit rutenetværk og satser på Københavns Lufthavn som sit knudepunkt.”

Blue1’s fokus på København spores også direkte i månedens Top 10, hvor trafikken fra Helsinki er steget med ikke mindre end 29,1 procent i forhold til i fjor, hvilket også betyder, at Helsinki er sprunget fra en ottende til en sjetteplads. London, Oslo, Stockholm sætter sig vanen tro på de tre øverste pladser, mens Aalborg trods faldet i indenrigstrafikken fastholder sin fjerdeplads på listen.

 

Download Excel dokument