08.04.2020

Københavns Lufthavn satte rekord i 2011

Massiv vækst i antallet af internationale rejsende betød, at hele 22,7 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i 2011, hvilket er rekord. Også december satte rekord med næsten 1,6 mio. rejsende.  

I alt 22.725.517 rejsende benyttede Københavns Lufthavn i 2011, hvilket er en stigning på 5,7 procent i forhold til året før. Fra 2009 til 2011 er antallet af rejsende steget med 15,3 procent. Antallet af internationale rejsende voksede med 6,7 procent i 2011 og oversteg for første gang 20 mio.

”Næsten 90 procent af vores trafik er international, mens flere af vores nordiske konkurrenter har op imod 40-50 procent indenrigstrafik, og de flere end 20 mio. internationale passagerer understreger vores position som et af Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkter. Fremgangen skyldes vækst på både den europæiske og den interkontinentale trafik,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn, og fortsætter:

”Konkurrencen mellem de europæiske lufthavne er benhård, men vi arbejder for fortsat vækst. Specielt finske Blue1’s beslutning om fra marts at bruge Københavns Lufthavn som knudepunkt samt SAS og Air Chinas kommende interkontinentale ruter til henholdsvis Shanghai og Beijing tegner lovende.”

I december havde Københavns Lufthavn næsten 1,6 mio. rejsende, hvilket er månedsrekord. Samtidig steg antallet af transferpassagerer for anden måned i træk, mens indenrigstrafikken fortsat faldt, hvilket skyldes kapacitetstilpasninger og færre frekvenser på flere indenrigsdestinationer. 

London befæstede sin position som den mest populære destination ud af København foran Stockholm og Oslo.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2011

Download Excel dokument