Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
08.04.2020

Fortsat vækst i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn havde flere end 1,5 mio. passagerer i februar, hvilket er en stigning på 5,5 procent i forhold til året før. Uro i Mellemøsten tog toppen af væksten.  

I alt 1.522.458 passagerer benyttede Københavns Lufthavn i februar måned. Det er 5,5 procent flere passagerer end februar sidste år, og år til dato er passagerantallet steget med 7,0 procent.
 
”Der er fortsat stigning i både indenrigs- og udenrigstrafikken, men faldet i chartertrafikken indikerer, at uroen i Mellemøsten – specielt i Egypten – har lagt en dæmper på den samlede vækst, da både de danske charterselskaber og Egypt Air aflyste stort set alle fly til Egypten i februar,” siger Carsten Nørland, Salgs- og Markedsdirektør, Københavns Lufthavne. Egypt Air genoptog flyvningerne til og fra Cairo 27. februar.

Antallet af udenrigspassagerer steg med 6,0 procent, indenrigstrafikken steg med 1,8 procent, mens antallet af transferpassagerer faldt med 4,2 procent.

”Indenrigstrafikken voksede mindre end de foregående måneder, men det var forventet, fordi vi nu ser helårseffekten af de mange nye indenrigsruter, der åbnede for ét år siden,” siger Carsten Nørland.

Ruterne til Paris, Amsterdam og Frankfurt oplevede størst vækst i februar pga. øget konkurrence og større kapacitet. Det betyder, at Frankfurt bytter plads med Helsinki på Top 10-listen, der ellers er uændret i forhold til februar 2010. London var endnu engang den største rute ud af København med ca. 118.000 passagerer, hvilket er en stigning på 2,7 procent i forhold til samme måned sidste år.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2011

Download Excel dokument