08.04.2020

CPH indledte året med vækst

Flere end 1,5 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i januar, og dermed steg passagertallet med 8,5 procent i forhold til samme måned i fjor.  

I alt 1.502.243 passagerer benyttede Københavns Lufthavn i januar måned, og væksten fortsætter på både udenrigs- og indenrigstrafikken.

”Det er godt at se, at væksten fortsætter på indenrigs efter mere end et år med stadigt stigende konkurrence. De fem nye, interkontinentale ruter, der åbnede i løbet af 2010, sørger sammen med en fortsat udbygning af det europæiske rutenetværk for, at væksten fortsatte på den internationale trafik,” siger Carsten Nørland, Salgs- og Markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken steg med 10,3 procent, antallet af udenrigspassagerer steg med 8,3 procent, mens antallet af transferpassagerer faldt med 3,0 procent.

London var endnu engang den største rute med ca. 110.000 passagerer, hvilket er en stigning på 0,8 procent i forhold til sidste år. Oslo, Stockholm og Aalborg ligger i tæt kamp på de næste pladser, idet færre end 10.000 passagerer skiller nr. 2 og 4 på listen. De store vækstrater til både Amsterdam og Paris skyldes øget konkurrence og mere kapacitet på ruterne.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2011

Download Excel dokument