08.04.2020

September gav rekord i CPH

For sjette gang i år satte Københavns Lufthavn månedsrekord i september, da flere end 2,1 mio. passagerer rejste igennem lufthavnen. År til dato har væksten været på 6,6 procent.  

Med 2.101.596 passagerer blev september den 7. travleste måned nogensinde i Københavns Lufthavns 86-årige historie, hvilket svarer til en vækst på 4,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år. 

”Det er fortsat de lokaltafgående internationale passagerer, der tegner sig for den største vækst. Og når vi kigger på den bagvedliggende passagersammensætning kan vi se, at danskerne fortsat rejser meget, men at Danmark på sigt skal blive i stand til at tiltrække flere indkommende passagerer, hvis vi fortsat skal kunne generere vækst i landet,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavne A/S.

Antallet af internationale passagerer steg med 5,5 procent, mens indenrigstrafikken faldt med 6,5 procent. År til dato er indenrigstrafikken faldet med blot 0,1 procent. I alt har flere end 17,3 mio. passagerer benyttet Københavns Lufthavn i årets første otte måneder, hvilket er ca. 1,1 mio. flere end i fjor, svarende til en vækst på 6,6 procent.

London topper fortsat Top 10-listen foran Stockholm og Oslo, mens Bruxelles og Berlin er nye på listen i forhold til august.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2011

Download data i Excel