Københavns Lufthavne planlægger at sælge sin ejerandel i ITA

 

22.06.2010

Læs fondsbørsmeddelelsen i PDF

Fondsbørsmeddelelse nummer 5/2010
København, den 22. juni 2010


Københavns Lufthavne A/S ("CPH") har d.d. indgået aftale om at sælge selskabets samlede kapitalandel på 49% i det mexicanske lufthavnsselskab Inversiones y Técnicas Aeroportuarias, S.A. de C.V. ("ITA") til CPH’s lokale mexicanske partner, Fernando Chico Pardo.

Den planlagte overdragelse
CPH har siden 1999 været aktionær i ITA og ejer pt. 49% af aktiekapitalen. Fernando Chico Pardo ejer 51%.

Gennemførelsen af salget vil blandt andet være betinget af:

  • Det mexicanske Kommunikations- og Transportministeriums godkendelse af købsaftalen
  • De mexicanske konkurrencemyndigheders godkendelse af købsaftalen

Indregningen af salget vil derfor først ske efter myndighedernes godkendelse, hvilket forventes at finde sted i 3. kvartal 2010.

Såfremt salget gennemføres, vil CPH ikke længere besidde en ejerandel i ITA og vil ikke længere have en aftale om at være Key Airport Partner i ITA. Dog fastholdes den nuværende Technical Service Agreement i 2010, så resultateffekten i 2010 svarer til det forventede.

Den forventede effekt på resultat før skat er op til DKK 400 mio.

Om ITA
ITA udøver i sin funktion som strategisk partner for Grupo Aeropuertos del Sureste, S.A.B. de C.V. (”ASUR”) aktivt ejerskab gennem en aktionæroverenskomst og en konsulentaftale. Denne konsulentaftale dækker konsulentservices på alle vigtige forretningsområder i ASUR.

Om Fernando Chico Pardo
Fernando Chico Pardo er bestyrelsesformand og konstitueret administrerende direktør i ASUR. Fernando Chico Pardo er grundlægger af og administrerende direktør for Promecap, S.C. samt bestyrelsesmedlem i en række virksomheder.