Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Københavns Lufthavne A/S udpeger ny administrerende direktør

 

Læs fondsbørsmeddelelsen i PDF

Brian Petersen er udpeget til ny administrerende direktør for Københavns Lufthavne A/S. Han afløser Niels Boserup, som efter 16 år i direktørstolen, går på pension.

Det er aftalt med bestyrelsen, at Brian Petersen tiltræder snarest muligt og senest den 1. juli. Før Niels Boserup afleverer stafetten, vil han introducere sin afløser.

Valget er faldet på Brian Petersen på grund af hans internationale erfaring med og evne til at skabe vækst, hans veludviklede lederevner og ikke mindst hans evne til at forstå kundernes behov og få nye idéer til at forbedre kundeoplevelsen.

"Efter aftale med bestyrelsen for Københavns Lufthavne A/S, indledte headhunterfirmaet Egon Zehnder International i november måned sidste år en søgeproces efter en afløser for administrerende direktør Niels Boserup. Søgeprocessen er forløbet efter planen, og jeg er glad for at kunne meddele, at Brian Petersen har takket ja til jobbet. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den rette mand til at være i spidsen for den kommende udvikling af Københavns Lufthavn, hvor passagertallet skal øges fra 20 til 30 millioner om året, og hvor positionen som Skandinaviens vigtigste knudepunkt fortsat skal udvikles", udtaler bestyrelsesformand Henrik Gürtler.

Brian Petersen er General Manager i den globale dagligvarekoncern Procter & Gamble. Med base i Guangzhou er han ansvarlig for en betydningsfuld del af det kinesiske marked og har et stort ledelsesansvar. Fokus på kunderne har ført til gode forretningsmæssige resultater gennem Brian Petersens 19 år hos Procter & Gamble. Gennem karrieren har han haft lederstillinger i England, Sverige, Tyskland, Marokko, Schweiz og senest i Kina.

Brian Petersen har en MBA fra John E. Anderson Graduate School of Management, UCLA og en uddannelse fra Copenhagen Business School. Med jobbet som administrerende direktør i Københavns Lufthavne flytter han hjem til Danmark.

“Gennem årene har jeg nydt at rejse gennem Københavns Lufthavn på grund af dens atmosfære og passagervenlighed. Min erfaring er, at den langsigtede vækst og de gode resultater opnås, hvis forretningen udvikler sig på kundernes præmisser. Jeg ser frem til, i samarbejde med flyselskaberne, at skabe vækst og gode muligheder for passagererne. Københavns Lufthavn skal være Skandinaviens største, Europas mest effektive og blandt verdens bedste lufthavne. Den vision står jeg helt bag. I den første tid vil jeg rundt og tale med alle interessenter i lufthavnen, så jeg kan lære af de kompetente folk, der bidrager til lufthavnens udvikling”, siger Brian Petersen.

Brian Petersen er 45 år, gift og har tre børn.

Med venlig hilsen
KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S