CPH valgt til at afgive endeligt bindende bud på lufthavnen i Budapest

 

26.08.2005

Den 9. august afgav Københavns Lufthavne A/S (CPH) et indikativt bud på købet af Budapest Ferihegy International Airport (BA). The Hungarian Privatization and State Holding Company Ltd (APV), som står som sælger af BA, har i dag meddelt, at CPH og fire af de andre bydere er blevet valgt til at afgive et endeligt bindende bud på BA.

De øvrige udvalgte bydere er: Hochtief Airport og Hochtief Airport Capital, British Airports Authorities (BAA) og det ungarnske investeringsfirma Wallis, Fraport AG og Deutsche Bank AG samt Macquarie Airports.

Budapest er blandt en af de ældste hovedstæder i Europa, rig på kultur og historie. Byen har i de senere år oplevet en stigende popularitet som ferie- og weekend destination. Antallet af turister er steget kraftigt, ligesom hotelkapaciteten er kraftigt forøget. Især Ungarns indtræden i EU har påvirket denne udvikling kraftigt, og det må derfor forventes, at Ungarn og Budapest i de kommende år vil opleve en kraftig vækst i lufttrafikken.

BA havde i 2004 6,5 mio. passagerer, hvilket var en stigning på 28,5 % i forhold til året før. Lufthavnen er placeret få kilometer fra Budapest og har et opland på knap 6 mio. indbyggere indenfor 2 timers kørsel.

Det er CPHs opfattelse, at BA i de kommende år vil kunne fremvise et af de største vækstpotentialer inden for den europæiske luftfartsindustri, og at BA er en enestående mulighed for CPH for at overføre og udvikle selskabets know how inden for kommerciel lufthavnsdrift.

Den igangværende budproces på BA, afsluttes med afgivelse af endeligt bud den 2. november 2005. CPH har i forbindelse med budprocessen afgivet en fortrolighedserklæring og er derfor ikke på nuværende tidspunkt i stand til at kommentere på forhold omkring BA eller akkvisitionsprocessen i øvrigt.

Med venlig hilsen
Københavns Lufthavne A/S

Læs fondsbørsmeddelelsen i PDF