Københavns Lufthavne A/S udpeget som foretrukken koncessionshaver af lufthavnene i Varna og Bourgas, Bulgarien

 

08.04.2005

I forbindelse med privatiseringen af lufthavnene i Varna og Bourgas er Københavns Lufthavne A/S af den Bulgarske Stat blevet udpeget som den foretrukne koncessionshaver af de to lufthavne i Bulgarien.

Der er nu indledt forhandlinger mellem Københavns Lufthavne A/S og det Bulgarske Trafikministerium med henblik på fastsættelsen af de endelige vilkår for en 35-årig koncessionsaftale. Den Bulgarske Stat og Københavns Lufthavne forventer at træffe en endelig aftale om vilkårene for koncessionsaftalen i slutningen af maj 2005.

Varna og Bourgas Lufthavn
Varna og Bourgas er henholdsvis Bulgariens tredje og fjerde største byer med henholdsvis 340.000 og 200.000 indbyggere. De to byer ligger ved den bulgarske sortehavskyst med ca. 120 km’s afstand fra hinanden. I 2004 havde lufthavnen i Varna 1,3 mio. passagerer og en vækst på 14 % og lufthavnen i Bourgas 1,4 mio. passagerer og en vækst på 30 %.

Området er et af de hurtigst voksende turistområder i Europa. I forbindelse med privatisering af hoteldriften har udviklingen været præget af en kraftig udbygning og renovering af hotelkapaciteten. Flere store internationale hoteloperatører tilfører i øjeblikket betydelig ny kapacitet til området. Denne vækst forventes at fortsætte i de kommende år.


Med venlig hilsen
Københavns Lufthavne A/S

Læs fondsbørsmeddelelsen i PDF