Opdatering af systemer Vi kører opdateringer er vores medlems-systemer. Der kan forekomme problemer med login samt at få vist point.

 

Vækst og muligheder i hele Danmark

Københavns Lufthavn er i dag et af Nordeuropas foretrukne knudepunkter. Du kan se frem til endnu flere ruter i og uden for Europa i takt med, at vi udbygger. Det giver vækst – til lufthavnen og til hele Danmark.

I 2018 satte Københavns Lufthavn passagerrekord med 30,3 mio. rejsende. Hvilket svarer til en vækst på 1,1 millioner rejsende i forhold til året før.

Vi investerer 20 mia. kr. i at udbygge og forbedre Københavns Lufthavn, så vi i fremtiden kan betjene 40 mio. passagerer om året.

Flere fly og nye fjerne rejsemål

I dag kan du flyve direkte til 183 destinationer, hvor 177 af dem er internationale destinationer til og fra Københavns Lufthavn, eller du kan vælge at flyve til en af de 41 lange ruter til destinationer udenfor Europa.

Størst fremgang i Københavns Lufthavn var der i 2018 på de lange, interkontinentale ruter til destinationer udenfor Europa. Derudover er de interkontinentale ruter til Asien, Amerika og Afrika afgørende for Danmark og dermed også for lufthavnen. Flere ruter er åbnet til Asien – eksempelvis Hong Kong, Beijing og Chengdu. Og der er også fremgang i trafikken til og fra USA, hvor der er 10 direkte ruter. I 2018 rundede antallet af amerikanske rejsende en million.  

De interkontinentale ruter til vækstmarkenderne i Asien, Amerika og Afrika er afgørende for Danmark og dermed også for lufthavnen. Alene på disse ruter forventes en stigning på 50 % over de kommende 20 år.

Fakta:

  • Flyruter 2016-2035: Fra 36 til 53 interkontinentale ruter

Vækst og jobskabelse

Københavns Lufthavn er i dag et af Nordeuropas foretrukne knudepunkter. Men konkurrencen blandt de internationale knudepunkter bliver stadigt større.

Derfor er det nødvendigt med en omfattende udbygning af Københavns Lufthavn for at fastholde lufthavnens status som internationalt knudepunkt og udviklingen af nye langdistanceruter. Derfor har vi gang i en masse byggeprojekter, der vil gøre det endnu nemmere for passagerer at rejse ud i verden fremadrettet.

Økonomisk vækst

Vi skal sikre, at lufthavnen fortsat understøtter økonomisk vækst i Danmark. En udbygning af Københavns Lufthavn med nye standpladser og større terminalområder, vil ikke bare skabe plads til flere passagerer, men også åbne op for et væsentligt bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark.

I 2016 understøttede luftfarten 150.000 jobs i hele Danmark, og det tal vil vokse i takt med nye ruter.

Udvidelsen vil dels betyde byggejobs under opførelsen samt faste jobs i lufthavnen bl.a. i de nye butikker og spisesteder.

Fakta:

  • 183 destinationer, hvor 177 af dem er internationale – i dag kan du flyve direkte til 72 % af verdens BNP. I fremtiden bliver det 85 %
  • Der skabes 12.500 byggejobs, mens vi bygger fremtidens lufthavn
  • 70 % af alle jobs fra luftfart skabes på jorden
  • I dag understøtter luftfarten 150.000 jobs i hele Danmark, og det tal vil vokse i takt med nye ruter
  • Alene i lufthavnen skabes 8.700 nye faste jobs, når vi vokser til 40 millioner passagerer
  • På de seneste 10 år har væksten i flyrejsende skabt 6.400 nye turismejob i Danmark
  • Fra 2005 til 2015 har lufthavnen bidraget med 31 mia. kr. til Danmarks velstand. Alene i 2016 bidrog lufthavnen med 5,7 mia. kr. til Danmarks BNP.

Vi bygger fremtidens lufthavn

 

Vi udbygger lufthavnen for at gøre din verden større. Københavns Lufthavn vokser til dobbelt størrelse med alt under ét tag, så du nemt kan komme ud i verden på ferie og forretning.

Vi beklager generne, mens vi bygger.

  Læs om alle byggeprojekterne