Opdatering af systemer Vi kører opdateringer er vores medlems-systemer. Der kan forekomme problemer med login samt at få vist point.

 

Udvidelse af Terminal 3

Lufthavnens hidtil største byggeprojekt er sat i gang og formålet er at skabe plads til 40 millioner passagerer i fremtiden.

I dag rejser der årligt 30 millioner passagerer gennem terminalerne. Siden 2010 er passagertallet steget markant med hele 8,8 millioner passagerer. Vi har i lufthavnen et mål om at gøre plads til 40 millioner rejsende i fremtiden.

Udvidelsen er en del af Københavns Lufthavns udbygningsplan, hvor der bliver investeret 20 milliarder kroner i at bygge fremtidens lufthavn. Terminal 3 bliver udvidet med 80.000 m2, der giver udsigt til masser af ekstra lys og luft – både i terminalerne og i bagageudleveringen.

Mere plads og bedre forhold

Udvidelsen af terminalen bliver lufthavnens hidtil største byggeprojekt på rejsen mod at kunne rumme de 40 millioner passagerer i fremtiden. Det betyder, at passagerer, medarbejdere og flyselskaber får mere plads og bedre forhold mellem Gates B og C – inklusiv i bagageudleveringen.

Udover det bliver det hidtil største byggeprojekt, har lufthavnen valgt som noget nyt at sætte sig sammen med de valgte ingeniører, arkitekter, entreprenører og leverandører for at udforme og udvikle det endelige og færdige projekt, der skal stå færdigt i 2023 – efter ”Co-Creation” princippet.

Her vil der være fokus på nordisk arkitektur, tilgængelighed, rummelighed og en grøn omtanke, der stemmer overens med den nye klimastrategi.

Gate B og C bliver forenet

Når Københavns Lufthavn begynder udvidelsen, skal det eksisterende terminalområder mellem Gates B og C forenes. Det sker ved den kommende 270 meter lange og 60 meter brede tilbygning. Det giver plads og mulighed til en stor udvidelse af bagageudleveringen, men også en udvidelse af paskontrollen for de ankommende passagerer og de afrejsende ved Gate C.

Udvidelsen tager plads midt i den travle lufthavn, og der bliver bygget, mens passagerer, medarbejder og fly bruger lufthavnen, som de plejer, hvilket også er og bliver en udfordring. Målsætningen er at udføre det til størst mulig glæde for alle, der bruger lufthavnen – både dem der bruger den til dagligt og til dem, som kun bruger den i ny og næ.

Der er fokus på høj kvalitet, og at terminaludvidelsen er fremtidssikret og bæredygtig på de områder, der giver mening og er mulige. Alle der er en del af udvidelse samarbejdet har derfor underskrevet et manifest om bæredygtighed, hvor de forpligter sig til at vælge de bæredygtige materialer og løsninger.

Fakta om byggeriet af T3

  • Terminal 3 mellem Gates B og C udvides med 80.000 m2.
  • Tilbygningen er 270 meter lang og rækker 60 meter ud fra den nuværende facade.
  • Første fase af udvidelsen står færdig i 2023, og anden fase er færdig i 2028/2029.
  • Projektet vil skabe omkring 350 byggejobs i hele udbygningsperioden.
  • Københavns Lufthavn investerer cirka 4 milliarder kroner i projektet. Samlet forventes der en investering på 20 milliarder kroner i at gøre plads til 40 millioner rejsende.
  • Lufthavnen har i forvejen udvidet Terminal 2, Terminal 3 og hele sikkerhedskontrollen.
  • Finger E byggeriet er også i fuld gang og første led vil være klar til sommer (2019).