Opdatering af systemer Vi kører opdateringer er vores medlems-systemer. Der kan forekomme problemer med login samt at få vist point.

 

Ny Finger E med nye gates og standpladser

I den østlige del af lufthavnen bygges Finger E, som er en ny finger med gates og standpladser. Finger E er et af de største byggeprojekter i den historisk store udvidelse, som lufthavnen har sat i gang for at imødekomme visionen om at kunne have op mod 40 mio. passagerer i lufthavnen i fremtiden.

Grænsekontrol og fleksible gates

Med Finger E bygges ny kapacitet til grænsekontrol og fleksible gates i forlængelse af den eksisterende lufthavnsbygning. Grænsekontrol og otte nye gates i Finger E gør det fra sommeren 2019 muligt at betjene både Schengen og Non-Schengen passagerer til især store (wide body) – men også mindre fly – på standpladser både i direkte forbindelse til gates og standpladser lidt væk fra fingeren via såkaldte busgates.

Finger E får sit eget udtryk, hvor form og funktion er i centrum. Der bliver anvendt smukke materialer, terrazzogulv og særligt designede møbler. Vi har samtidig fokus på genanvendelse og reduktion af ressourceforbruget ved byggeriet - f.eks. genanvendes dele af den midlertidige forbindelsesgang til GO-fingeren til ungdomsboliger.

Finger E bygges i forlængelse af den eksisterende lufthavnsbygning, så passagererne kan gå direkte til boarding. I stueetagen etableres et åbent fællesområde til ophold og boarding via seks nye busgates. Førstesalen er indrettet med såvel grænsekontrol som faciliteter til boarding via en brobetjent gate samt yderligere en busgate. Finger E er designet og planlagt, så passagererne kan boarde busserne tørskoet hele året rundt.

Finger E forventes åbnet primo juni 2019, hvor de første passagerer kan boarde deres fly via en gate i den nye Finger E.

Fakta

  • Den nye Finger E-bygning med tilhørende grænsekontrol faciliteter udgør cirka 24.000 m2 i tre etager.
  • Finger E udvikles i 3 faser. I fase 1 giver Finger E plads til otte gates, der skal betjene fly til både nære og fjerne rejsemål. I fase 2 og 3 af Finger E-projektet skal der skabes yderligere kapacitet til store fly til lange ruter ud af Europa
  • Første fase af Finger E er klar til at blive taget i brug fra sommeren 2019