Byggesikkerhed

Øget byggeaktivitet i Københavns Lufthavn stiller store krav til, at sikkerheden på byggepladserne er høj og at arbejdet er grundigt planlagt. Det skal være sikkert som medarbejder at være med til at udvide lufthavnen, så der bliver plads til 40 mio. passagerer.

Vi bygger mere og mere i lufthavnen og det betyder også, at kompleksiteten stiger, f.eks. når vi bl.a. udvider sikkerhedskontrollen og Terminal 2, hvor der bliver bedre plads til passagerne og en lang række nye butikker og restauranter.

Vi er tæt på passagerer, butikker og trafik fra både fly og alle de køretøjer, der færdes i lufthavnen. Det begrænser pladsen og samtidig har vi en stram tidsplan, så byggeprojekterne kan blive færdige til gavn for passagerer og flytrafik.

Den cocktail betyder, at vi skal have rigtig meget fokus på sikkerheden på vores mange byggepladser, så der ikke sker arbejdsulykker,” forklarer Dan Radmer Henriksen, der er arbejdsmiljøchef i Københavns Lufthavn.

Sikkerhed på agendaen

Sikkerheden er dagligt på agendaen, når arbejdet koordineres på byggepladserne mellem lufthavnen og entreprenørerne, og inden et byggeri går i gang er alle håndværkere sat grundigt ind i, hvordan forholdene er i lufthavnen og på den enkelte byggeplads.

”På samme måde som vi fokuserer på sikkerheden for lufthavnens medarbejdere, så gør vi det selvfølgelig også for de mange håndværkere, der arbejder på vores byggepladser.

Derfor er det vigtigt, at både lederteamet, projektledere og øvrige ledere tager sig tid til at komme rundt i lufthavnen og på byggepladserne og tale med medarbejdere og håndværkere om sikkerhed, om de – og vi – gør det, vi har aftalt og planlagt, så der ikke gås på kompromis med sikkerheden.

For mig er det utroligt vigtigt, at alle kan komme hjem fra arbejde uden at være kommet til skade – uanset hvor i virksomheden man er, og det tager vi som ledelse i lufthavnen meget alvorligt,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Er du nysgerrig efter mere?

Vil du vide mere om vores arbejde med at bygge fremtidens lufthavn med plads til 40 mio. passagerer, så kan du læse mere her.

Københavns Lufthavn som arbejdsplads

Vil du læse mere om Københavns Lufthavn som arbejdsplads så klik her. Her kan du også se hvilke jobs, der i øjeblikket er ledige.