En fremtidssikret lufthavnForudsætningen for, at lufthavnen kan skabe værdi for samfundet og ikke mindst bidrage til en bæredygtig omstilling af luftfarten, er, at vi har rammerne til at drive en effektiv lufthavn.

Lufthavnen er lovmæssigt forpligtet til at imødekomme den nødvendige kapacitet til passagerer og flyselskaber. En del af denne forpligtelse er at skabe plads til nye fly. Moderne fly er større, de støjer mindre og udleder mindre CO2 end ældre modeller.

Med opbakning fra SAS, Norwegian og DAT anbefaler Københavns Lufthavn derfor en forskydning af tværbanen med henblik på at bygge nye standpladser, der kan håndtere de nye flytyper. Det skal sikre, at vi er en fremtidssikret lufthavn, der kan imødekomme flere passagerer og nye flytyper. Ændringerne vil ske inden for lufthavnens eksisterende areal og inden for gældende støjgrænser. 

Desuden vil det medføre, at vores passagerer og kunder stadig vil opleve en lufthavn med alt under et tag. Det vil betyde, at rejsende fortsat vil opleve et sammenhængende terminalområde med kortest mulige gåafstande, hurtig transfer og muligheden for at udvikle den mest effektive bagagehåndtering. 

  Tilbage til oversigten

Sammenhængende terminalområde tæt på tog, bus og metro

Tværbanen forskydes ud mod vandet for at skabe plads til nye standpladser. 

 

Læs mere