ID-kortansøgning

Læs om, hvordan man får udstedt et ID-kort til Københavns Lufthavn

ID-kortkontoret har nedsatte åbningstider gr. covid-19 situationen.

Herudover leverer vi de services vi plejer, som ID-kort, bilpas osv.

ID-kortansøgninger kan afleveres i åbningstiden eller fremsendes digitalt af den ID-kortansvrlige i firmaet.

 

Åbningstiderne er pt:

Man-ons-fredag kl.- 8-12

Tirs-torsdag kl. 12-16

 

 

Venlig hilsen

ID-kortkontoret.

 

Blanketter til download

For at ansøge om et ID-kort i Københavns Lufthavn skal du udfylde en ID-kortansøgning sammen med den ID-kortansvarlige i dit firma. Det samme gælder, hvis du skal have fornyet dit eksisterende ID-kort.

For at søge om et ID-kort til Københavns lufthavn, skal dit firma være oprettet i Københavns Lufthavn først. Læs mere om firma i Københavns Lufthavn her.

Ansøgningen kan udfyldes direkte på skærmen eller i hånden. Hvis ansøgningen udfyldes i hånden, skriv da gerne tydeligt – så vi kan aflæse de korrekte oplysninger. På den måde undgås der en længere behandlingstid.

OBS: Det er et myndighedskrav, at begge underskrifter på ansøgningen skal være originale. Det vil sige, at ansøgningerne derfor enten skal afleveres på ID-kortkontoret eller sendes med almindelig post, ikke som et indscannet dokument sendt via e-mail eller fax.

En normal behandlingstid er op til 3 uger. Når ID-kortansøgningen er blevet politigodkendt, får firmaets ID-kortansvarlige en mail fra ID-kortkontoret.

Afhentning af ID-kort

Når du skal afhente dit ID-kort, skal du også have en online Security Awareness Test. For at tage testen skal du bede din ID-kortansvarlige om brugernavn og password.

Gå til Security Awareness test

Du skal personligt hente dit ID-kort på ID-kortkontoret og medbringe gyldig, vellignende billedlegitimation (pas eller kørekort). Billedet til ID-kortet bliver taget ved samme lejlighed. Husk at medbringe dit gamle ID-kort ved fornyelser, også selv om kortet er udløbet.

OBS: ID-kortet skal afhentes inden for to måneder, ellers bliver godkendelsen forældet.

Yderligere information om ID-kort

Mistet ID-kort
 

Har du mistet dit ID-kort, eller er der ændringer til dit nuværende kort, skal der udfyldes en ny ID-kortansøgning i samarbejde med din ID-kortansvarlige.

Denne ansøgning medbringer du i hånden og kommer forbi ID-kortkontoret, og så ordner vi det med det samme.

Returnering af ID-kort
 

Når du ikke længere har et legitimt/tjenstligt ærinde i Københavns Lufthavn, skal kortet øjeblikkeligt spærres og straks herefter afleveres på enten ID-kortkontoret, til din ID-kortansvarlige eller i en af vagterne.

Det er muligt at få kvittering for afleveret ID-kort på ID-kortkontoret og vagterne.

Spærret ID-kort
 

ID-kortet skal bruges jævnligt for at forblive aktivt, og det betyder, at et ID-kort, der ikke benyttes i tre måneder, bliver spærret (i henhold til 3-måneders-reglen).

Din ID-kortansvarlige modtager dog altid en påmindelse om inaktive ID-kort, inden Københavns Lufthavn spærrer kortene. Fristen for at aflevere de pågældende ID-kort er 14 dage, hvorefter dit firma bliver faktureret kr. 660 ekskl. moms per ID-kort, der ikke er returneret.

NB! Det er ikke tilladt at aktivere sit ID-kort i én af vagternes kortlæsere med det formål at undgå spærring på grund af ”3-måneders-reglen”. Dette betragtes som misbrug af ID-kortet.

Kom ind som visitor
 

Hvis du skal ind i Københavns Lufthavn mindre end 14 gange på ét år, skal du ikke have dit eget ID-kort. I så fald skal du kontakte det firma, som du skal arbejde for.

Fornyelse af diverse tilladelser
 

Ved fornyelse af ID-kort skal du være opmærksom på, at alle gamle tilladelser slettes og skal tages på ny. Husk derfor at søge eventuelle bilpas, visitor kursus, færdselstilladelser samtidig med ID-kortansøgningen.

Kontakt ID-kort kontoret
 

Københavns Lufthavne A/S
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup
Att: ID-kortkontoret

Besøgsadresse:
ID-kortkontoret
Vestvej 1
2770 Kastrup

Åbningstider
Mandag: 7.00 - 17.00
Tirsdag: 8.30 - 15.00
Onsdag: 8.30 - 15.00
Torsdag:8.30 - 15.00
Fredag: 9.30 - 15.00

Telefon: 32 31 23 17
E-mail: idkortkontoret@cph.dk