Særlig information til Thomas Cook passagerer og rejsende med Spies: Det er endnu ikke afklaret, hvad betalingsstandsningen vil betyde for de danske og skandinaviske selskaber i den britiske Thomas Cook koncern. For mere information kontakt Thomas Cook flyselskab, Spies eller dit rejsebureau. Hvis du er ude at rejse med Thomas Cook fly og har din bil parkeret i lufthavnen, vil den stadig stå her, når du kommer hjem – uanset hvor forsinket hjemrejsen bliver.

 

ID-kortansøgning

Læs om hvordan man får udstedt et ID-kort i Københavns Lufthavn

 

Blanketter til download

For at ansøge om et ID-kort i Københavns Lufthavn skal du udfylde en ID-kort ansøgning sammen med den ID-kortansvarlige i dit firma. Det samme gælder, hvis du skal have fornyet dit eksisterende ID-kort.

For at søge et ID-kort til CPH lufthavn, skal dit firma være oprettet i CPH først. Læs mere om firma i CPH her.

Ansøgningen kan udfyldes direkte på skærmen eller i hånden. Hvis ansøgningen udfyldes i hånden, skriv da gerne tydeligt – så vi kan aflæse de korrekte oplysninger. På den måde undgås der en længere behandlingstid.

OBS: Det er et myndighedskrav, at begge underskrifter på ansøgningen skal være originale. Det vil sige at ansøgningerne derfor enten skal afleveres på ID-kortkontoret eller sendes med almindelig post, ikke som et indscannet dokument sendt per e-mail eller fax.

En normal behandlingstid er op til 3 uger. Når ID-kortansøgningen er blevet politigodkendt, får firmaets ID-kortansvarlige en mail fra ID-kortkontoret.

Afhentning af ID-kort

Når du skal afhente dit ID-kort, skal du også have en online Security Awareness Test. For at tage testen skal du bede din ID-kortansvarlige om brugernavn og password.

Gå til Security Awareness test

Du skal personligt hente dit ID-kort på ID-kortkontoret og medbringe gyldig, vellignende billedlegitimation (pas eller kørekort). Billedet til ID-kortet bliver taget ved samme lejlighed. Husk at medbringe dit gamle ID-kort ved fornyelser, også selv om kortet er udløbet.

OBS: ID-kortet skal afhentes inden for to måneder, ellers bliver godkendelsen forældet.

Yderligere information om ID-kort

Mistet ID-kort
 

Har du mistet dit ID-kort, eller er der ændringer til dit nuværende kort, skal der udfyldes en ny id-kortansøgning i samarbejde med din ID-kort ansvarlige.

Denne ansøgning medbringer du i hånden og kommer forbi ID-kortkontoret, og så ordner vi det med det samme.

Returnering af ID-kort
 

Når du ikke længere har et legitimt/tjenstligt ærinde i CPH, skal kortet øjeblikkeligt spærres og straks herefter afleveres på enten ID-kortkontoret, til din ID-kort ansvarlige eller i en af vagterne.

Det er muligt at få kvittering for afleveret ID-kort på ID-kortkontoret og vagterne.

Spærret ID-kort
 

ID-kortet skal bruges jævnligt for at forblive aktivt, og det betyder, at et ID-kort, der ikke benyttes i tre måneder, bliver spærret (i henhold til 3-måneders-reglen).

Din ID-kort ansvarlige modtager dog altid en påmindelse om inaktive ID-kort, inden CPH spærrer kortene. Fristen for at aflevere de pågældende ID-kort er 14 dage, hvorefter dit firma bliver faktureret kr. 660 ekskl. moms per ID-kort, der ikke er returneret.

NB! Det er ikke tilladt at aktivere sit ID-kort i én af vagternes kortlæsere med det formål at undgå spærring på grund af ”3-måneders-reglen”. Dette betragtes som misbrug af ID-kortet.

Kom ind som visitor
 

Hvis du skal ind i CPH mindre end 14 gange på ét år, skal du ikke have dit eget ID-kort. I så fald skal du tage kontakt til det firma, som du skal arbejde for.

Fornyelse af diverse tilladelser
 

Vær opmærksom på ved en fornyelse af ID-kort bliver alle de gamle tilladelser slettet og skal tages på ny. Husk derfor at søge eventuelle bilpas, visitor kursus, færdselstilladelser samtidig med ID-kortansøgningen.

Kontakt ID-kort kontoret
 

Københavns Lufthavne A/S
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup
Att: ID-kortkontoret

Besøgsadresse:
ID-kortkontoret
Vestvej 1
2770 Kastrup

Åbningstider
Mandag: 7.00 - 17.00
Tirsdag: 8.30 - 15.00
Onsdag: 8.30 - 15.00
Torsdag:8.30 - 15.00
Fredag: 9.30 - 15.00

Telefon: 32 31 23 17
E-mail: idkortkontoret@cph.dk