Et lille land med store visioner

I lufthavnen kan du finde mange butikker og produkter, som er født af danske iværksættere. På den måde, kan du altid tage et lille stykke af Danmark med dig ud i verden. Du finder dem i vores nye local heroes – Made in Denmark område i TAX FREE-butikken.

Mellōw

Mellōw er ærlig chokolade lavet med kunstnerisk videnskab og en bæredygtig tankegang. nøglen er etisk kakaodyrkning, rene økologiske ingredienser og vedvarende plastikfri emballage. Mellōw er dedikeret til at udtrykke kakaobønnernes naturlige smagsnoter, samtidig med at den mørke chokolades sunde egenskaber bevares. Håndlavet af kun to ingredienser af den reneste kvalitet - omhyggeligt fremskaffede kakaobønner og naturligt uraffineret sukker - bønne-til-bar-chokoladerne fra Mellōw hæver ikke kun barren, men kalder på gentagen forkælelse.

Jacob Kaya er grundlæggeren af ​​Mellōw. Jacob var oprindeligt kemiingeniør og blev hooked på chokoladefremstilling efter en tur til Panama og et besøg på en lokal kakaofarm. Da han vendte hjem med en kuffert fuld af kakaobønner, begyndte han at eksperimentere i sit køkken med den videnskabelige proces fra kakaobønne til chokoladebar. Produktionen foregår nu i moderne lokaler, og brødristerovnen fra Jacobs køkken er for længst skiftet ud.

 

Hammer & Son

Historien om Hammer & Son er historien om en lille familievirksomhed, der producerer verdens fineste gin og whisky. Hver flaske er lavet med dedikation og kompromisløst håndværk. I tilfældet med Geranium, den første Hammer & Son gin og den bedste gin nogensinde lavet, er hemmeligheden en 350 år gammel tradition. Omhyggeligt udvalgte planteekstrakter modnes i 48 timer i den fineste kornspiritus og destilleres derefter i en gammel kobberkande. Det eneste der tilføjes er rent vand fra Hammer & Sons egen artesiske brønd. Resultatet er den ultimative Premium London Dry Gin.

I 2009 besluttede Henrik Hammer sig for at producere den bedste gin, der nogensinde er lavet. Han trak på sine mange års erfaring med internationale ginsmagninger og slog sig sammen med sin far, der var kemiker. Med sammenlægning af ny teknologi og traditionelle metoder, lykkedes det Hammer senior og hans søn, at lave Geranium; den ultimative Premium London Dry Gin og den højest rangerende gin i verden. Siden da har den danske destillatør også lanceret små batch med Old English Gin og whisky - begge med en hidtil uset kombination af passion og dygtig præcision.

 

Wally and Whiz

Wally and Whiz hæver vingummibaren og bruger kun naturlige ingredienser og ukonventionelle smage som gurkemeje, anisisop og hyben. Hvert stykke er en uimodståelig oplevelse for dine sanser, og gourmet-vingummierne er både veganske og fri for laktose, gluten, gelatine, kunstige farver og smagsstoffer. Dette gør Wally and Whiz til det første vingummimærke, der kan nydes af alle, uanset religion eller kulturelle præferencer. Én verden, én vingummi er mantraet.

 

Wally and Whiz-eventyret begyndte i 2014, da grundlæggeren Kristian Them Hansen satte sig for at skabe et ærligt gourmet-vingummimærke. Bevæbnet med en flaske solbærsaft, en pose vegansk stivelse og en smule citrus begyndte han at eksperimentere i sin lille lejlighed i København. Efter måneders test var han endelig tilfreds med opskriften, og i efteråret 2015 var Wally and Whiz klar til at lancere sine første produkter til offentligheden. I dag kan Wally and Whiz findes i mere end 30 lande rundt om i verden, hvilket hæver barren for, hvor fantastisk vingummi kan være.

 

The Mallows

The Mallows er håndlavede gourmet skumfiduser, ansvarligt produceret med både planeten og mennesker i tankerne, med kun de bedste økologiske ingredienser. Nogle er overtrukket med fin belgisk chokolade, andre er drysset med søde bær eller sur citron. Alle af dem er behageligt uventede, med en sejhed så sjælden og lækker, at du vil glemme alt, hvad du troede, du vidste om skumfiduser. Salt, surt, sødt eller bittert? The Mallows har dig dækket.

 

Lige siden hun var en lille pige, vidste skumfidusalkymisten Emma Bülow, at hun ville skabe sit helt eget brand. Som datter af glaspuster Pernille Bülow og søster til lakridskongen Johan Bülow,  kommer hun fra en familie af iværksættere, og det kreative miljø, hun voksede op i, prægede hendes innovative tankegang. Som 10-årig havde hun sin egen pop-up-butik på markedet. Som 23-årig var hun klar til at begive sig ud på sit skumfiduseventyr. Det siges, at hun ødelagde flere køkkenmaskiner i et forsøg på at lave en mallow med den perfekte sejhed. Heldigvis mistede hun hverken sin passion eller sit mod, og The Mallows blev lanceret.