Hvad er Taxi Management Systemet?

Her på siden finder du information om afsætning, opsamling og bestilte services for danske taxier, svenske taxier, limousinekørsel og ambassade biler samt kort over relevante områder i lufthavnen.

Sådan fungerer systemet 
Lufthavnen beregner behovet for taxier udfra antallet af passagerer. Taxiturene fordeles herefter mellem taxiselskaberne, ud fra hvor mange vogne selskaberne har i deres flåde. Hvis et selskab ikke benytter sig af sin tildelte tur, går turen videre til en fælles pulje, hvor de øvrige selskaber kan byde ind på turen.

Det er vognmanden, der via selskabet tilmelder den enkelte taxi. Taxien registreres med en Brobizz, der viser vognens kendetegn – f.eks. antallet af passagerpladser, ekstra bagageplads, autostole og lignende. Det er udelukkende de taxier, der er registreret, som kan få adgang til at optage passagerer i lufthavnens område.

Bedre service til kunder, mindre ventetid til chauffører
Passagererne i lufthavnen stiller i dag flere krav til service under taxikørsel. Med det nye system har CPH i samarbejde med de 4 taxiselskaber lavet retningslinjer, der skal give kunderne en endnu bedre oplevelse, end de får i dag.

Det betyder, at passagererne skal møde en venlig og velklædt chauffør, der er iført profilpåklædning. Det ved vi, giver tryghed for udenlandske kunder. Derudover skal taxien være pæn og ren både indeni og udenpå. Og passagererne skal have hjælp til at putte bagage og kufferter i bagagerummet.

Hermed forventer vi, at endnu flere passagerer i fremtiden vil tage en taxi til og fra lufthavnen, og det er en fordel for dig som chauffør.

Mindre kø
I dag spilder mange chauffører tiden i lufthavnen på at vente i kø. Vi kan se, at taxierne i dag venter i gennemsnit omkring 42 min. fra de kører ind på området til de forlader lufthavnen igen med en kunde. Nogle taxier venter i op til 4 t. 55 min.

Med systemet vil vi nedbringe ventetiden til i gennemsnit at være maksimalt 20 min. Systemet skal hvert år spare jer for ca. 330.000 timer i kø i Københavns Lufthavn. Det giver tid til at køre langt flere ture.