Catchment område

Én lufthavn, to lande

Københavns Lufthavn har en unik placering på grænsen mellem Danmark og Sverige. For alle danskere og for mere end en tredjedel af den svenske befolkning er Københavns Lufthavn den internationale lufthavn, der ligger tættest på deres hjem.

Derudover er rejsetilbøjeligheden i CPH's catchment område højere end for nogen anden større lufthavn i Europa.

Inden for en køretid på to timer fra København Lufthavn, bor der 4,1 millioner mennesker.

En undersøgelse blandt personer, der bor i CPH's catchment område viser:

  • 75% af danskerne og sydsvenskerne havde rejst udenrigs inden for det forgangne år. Derudover havde 17% rejse indenrigs
  • At folk generelt rejser mere, og at andelen af flyrejser samtidig er steget
  • Hovedstadsregionen har den højeste andel af flyrejser (70%) og Sydjylland den laveste (53%)
  • Transporttiden til lufthavnen er den vigtigste faktor for valg af lufthavn. I regioner med mere end én lufthavn er prisen på flybilletten lige så vigtig for valget af lufthavn

Samarbejde med CPH og regionale partnere

  • Global Connected - et ruteudviklingsprogram:  
  • Nye ruter:  
  • Presse og marketing assistance:  

Infrastruktur

Infrastructure

Den veludbyggede infrastruktur gør det nemt og hurtigt for danske og svenske passagerer at komme til og fra CPH, uanset om de vælger bil eller offentlige transportmidler.

Motorvejen løber rundt om København, langs med lufthavnen og forbinder Danmark og Sverige via Øresundsbroen. Yderligere er der togforbindelse fra København og Malmø direkte til lufthavnens Terminal 3, ligesom Metroen også forbinder Københavns centrum med Københavns Lufthavns Terminal 3.

Copenhagen Airport Movie Tour

 

Transport til lufthavnen

Tog 27%
Fly 23%
Bil 18%
Taxa 13%
Metro 16%
Bus 2%
Andet 1%

Hvorfor vælge København?

  • København er nordisk forretningscentrum  
  • København er Europas ledende krydstogthavn 2008-2012  

Markedet

København og Øresundsregionen er det største vækstcenter i Skandinavien. Regionen udgøres af Danmarks hovedstadsområde samt af Sydsverige, som er den tættest befolkede del af Sverige.

Københavnsområdet er den region i Skandinavien, hvor globale virksomheder oftest placerer deres hovedsæde, hvilket ikke mindst skyldes, at området huser 11 universiteter med mere end 135.000 studerende. Især inden for medico, IT og fødevarer er regionen førende i Skandinavien.

Blandt andet derfor er Københavns Lufthavn (CPH) at betragte som Skandinaviens hub - knudepunktet for flytrafik til og fra Skandinavien og Baltikum. 

Lokale hovedsæder for verden største virksomheder

Danmark - og især Københavnsområdet - er et af de foretrukne områder når udenlandske virksomheder skal oprette et skandinavisk/nordeuropæisk hovedsæde. 49 virksomheder etablerede sig i Københavnsområdet i 2006 alene.

Virksomheder med hovedsæde i CPH’s catchment area omfatter Microsoft, Pfizer, Intel, American International Group, GlaxoSmithKline, Coca Cola, Novartis, Nestle, Eli Lilly, Dell Computers, ENI, Texas Instruments, L’Oreal, Sony, Walt Disney, Daimler Chrysler, HP, Toyota, og Total Elf Finans.